"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Димана имаше възможност да запише своята дебютна песен “Ти Гониш” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за любовта към музиката и нейния творчески път. Приятно четене!

 

Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика от четиригодишна, като пеех в детски хор в продължение на 7 години. Още преди началото на гимназиалните ми години напуснах хора и започнах да изграждам стила си на пеене изцяло самостоятелно.

Музиката ме е научила на себеизразяване. Нещото, за което съм й най-благодарна, е че постоянно ме предизвиква да достигна до себе си и бавно, бавно да се самоопознавам - дори това да е практически невъзможно. Тя успява да ме изненада с всяка една написана песен и да е като мой ,,колекционер" на спомени.

 

Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Определено изпълнителите, които са ме накарали да се задълбоча в музиката са Queen, Майкъл Джексън и Уитни Хюстън. В момента съм обсебена от музиката на Charlotte Cardin (албумът й ,,Phoenix") и Jorja Smith, както и няколко български изпълнители като ,,Керана и космонавтите".

 

Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Тъй като това е моята първа песен реших да не включвам други музиканти и да заложа изцяло на себе си - и за текст, и за аранжимент, и за вокали. Но определено в бъдеще бих колабирала с други изпълнители.

 

 

Какво вдъхновява твоето творчество (теми, случки, хора)? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Моето творчество е вдъхновено както от мои спомени, така и от хора, които са били или са част от живота ми. Няма определен начин, по който протича създаването на моя песен. Единственото, което мога да кажа е, че се случва най-често след запомнящо се пътуване. То ми помага да прочистя съзнанието си и чрез новите запознанства и места да ми донесе съответно и нови идеи.

 

Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента, с която участвам - ,,Ти гониш", е моята първа авторска песен, която всъщност беше създадена доста неочаквано. Историята на песента се дължи на страстта ми както към музиката, така й към литературата. Занимавам се с авторско писане от 5 години и беше въпрос на време тези две мои страсти да се преплетат. Накратко, в ума ми се зароди идеята за стихотворение, но заедно с него и лека мелодия. Реших да сменя двете и да видя дали тананикането ми е било неволно, но се оказа, че далеч не е било. Останалото е история, както се казва.

 

 

Кои са трите неща (като знание, идеи, спомен или друго), които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Бих определила участието си в Музикалния Акселератор като едно ново въведение в музиката и началото на нещо доста интересно. Накратко трите неща, които ще си взема от това преживяване са опит, желание за надграждане като изпълнител и определено много идеи и желание за все повече и повече подобни преживявания.

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчала?

Хората. Отидох в Urban House супер притеснена и нямах представа какво ще се случва, но хората бяха супер съобразителни, мили и наистина такива, които те предразполагат и те карат да се чувстваш уютно. Благодаря на хората, които работиха с мен и ми помогнаха да превърна песента ми в реалност.

 

Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител определено са постоянство, амбиция, постоянни опити за достигане на желания перфекционизъм и най-важното, според мен - способността за приемане на критика и осъзнаване на собствените възможности и граници.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Не бих казала, че съм мислила за музикалните си цели и мечти в много далечен план. Разбира се мечтая си за участие, записване на албум и т.н, но мисля, че има време за всичко - особено и за това. Гледам да се концентрираме изцяло върху настоящето и главната ми цел в момента е максималното разпространяване на песента ми, което да доведе до създаването на нови и нови цели.

 

Не забравяйте да последвате Димана в Instagram и Youtube, за да разберете първи за предстоящите й песни!

Testimonials

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Support us

Help us raise funds for our “Recording Scholarship.” We provide free recording, mixing, mastering, and production of talented Bulgarian artists. We want to provide at least 10 scholarships each year, so every donation is important, regardless of size. Thanks to all who help us.
Or bank transaction

Urban House Studio Newsletter

Be the first to know about all our new initiatives, services, and activities!
We will not spam, we promise :)

Contacts

Address: 89 Hristo Botev Blvd, Sofia

Phone: +359 8820 43522

Mail: [email protected]

Close