"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinTса един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. GpoinT имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката. Приятно четене!


Как започнахте да се занимавате с музика и на какво ви е научила тя?

Явор: Преди много години, след едно зелено училище, на което всеки можеше да изсвири нещо, а само аз не знаех нищо. Това ме мотивира да започна уроци веднага, щом се върнах вкъщи.

Виктор: Започнах през 2005г година във вокален хор. След 6 години прекарани там естествено реших да се преориентирам към инструмент и избрах баса. А може би той ме избра, хах ;)

Борислав: Още през далечната 96г. си купих първите барабани, създадохме банда, но изявите ни бяха главно в репетиционната :) Имахме две-три участия и после всеки пое пътя към студентството. Около 2011г започнах отново да се занимавам с музика, но вече доста по-сериозно.

 

Кой е любимият ви изпълнител или този, който ви е докоснал най-много? Албум? Песен?

Явор: Images and Words (Dream Theater) беше като врата към друго измерение за мен.

Виктор: Има 2 албума, които за мен винаги са били кота 0 – базисът, към който винаги се връщам. Това са The Black Album на Metallica и както при Явор - Images and Words на Dream Theater.

Борислав: Metallica (The Black Album), Sepultura (със Макс и Игор), Pantera.

 

 

Какво вдъхновява вашето творчество (теми, случки, хора)? Как протича вашият процес на създаване на нова песен?

Явор: Вдъхновявам се от слушането на различни стилове, особено от техно и chill-out музика, в които има безкрайно пространство.

Виктор: Вдъхновяват ме житейските борби, които ме карат да еволюирам. Минало, настояще и бъдеще. Вдъхновяват ме природата, нейните дарове, пейзажи, аромат и тайнственост.

Борислав: Най-вече ме вдъхновява слушането на концертна музика в различни стилове. Специално внимание обръщам на групите, които събират няколко стила в творчеството си.

 

Коя е песента, с която участвате в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Явор: Песента се казва “Old Times” и се роди по време на участието ни в конкурса Next rock star, оранизиран от бар Rock´N´Rolla, София. Успяхме бързо да сглобим основата, но все нещо ни липсваше в тази песен и дълго време стоя на заден план, докато на една репетиция не ми прозвуча началният риф и тогава мигом целият пъзел се нареди.

 

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземете от участието ви в Музикалния Акселератор?

Явор: Изключително леката и приятна работа с екипа от Urban House Studio. Записите на всеки инструмент станаха бързо и гладко. Никога не бях свирил на Kemper Profile amp и ми беше интересно. Не бих го заменил за любимия си Marshall JMP 2204, но върши добра работа за студио.

Виктор: На първо място работата и контактът с готини и свежи млади хора, които разчупват модела. На второ място бих сложил усещането за бързото сработване и организация около самия процес. На трето - снимките на самия клип. Никога досега не бях участвал в клип на парче, което да е с кадри от студиото.

Борислав: Определено Явката и Вики бяха изчерпателни :) Изключителна професионална работа на Urban House Studio и много малко ти трябва да станеш приятел с тях. Както се казва - с удоволствие бих се метнал пак при тях за запис :)

 


Коя е най-запомнящата се случка, която сте имали в звукозаписно студио? 

Виктор: Преди време се случи да присъствам на записи на Венко от Ку - Ку Бенд и бях изумен как за по-малко от час тракна барабаните на 5 парчета, стана и си замина :)

Борислав: Ами счупих палка по средата на песента и трябваше да завърша парчето по този начин :)

 

Какво най-много ви харесва в Urban House Studio и защо бихте го препоръчали?

Виктор: Младите хора, свежото настроение, леката и приятна работа, и не на последно място - условията. Всичко бе наистина на много високо ниво!

Борислав: Защото се работи лесно и професионално с момчетата.

 

 

Kои според вас са най-важните фактори за успеха на една група?

Явор: Търпението и способността да чуваш какво ти казват другите в бандата

Виктор: Концепция за продукт и визия за представянето му.

Борислав: Винаги да гледаме в една посока.

 

Какви са музикалните ви цели и мечти?

Явор: Да реализираме докрай песните, над които работим в момента. Имаме още две парчета - едната вече записана, а другата - пред запис. Така, че нека силите не ни напускат! Трябва да са готови до пролетта и гледаме в перспектива за промотиране през следващата година. На една група й трябва облик и контакти с публиката. Затова наблягаме на авторската музика и сме благодарни и щастливи от това, че успяхме да сме част от кампанията на Музикалния Акселератор.

 

 Не забравяйте да последвате GpoinT в Facebook и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни.

Testimonials

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Support us

Help us raise funds for our “Recording Scholarship.” We provide free recording, mixing, mastering, and production of talented Bulgarian artists. We want to provide at least 10 scholarships each year, so every donation is important, regardless of size. Thanks to all who help us.
Or bank transaction

Urban House Studio Newsletter

Be the first to know about all our new initiatives, services, and activities!
We will not spam, we promise :)

Contacts

Address: 89 Hristo Botev Blvd, Sofia

Phone: +359 8820 43522

Mail: [email protected]

Close