"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Деница имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти. Приятно четене!

 

Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Винаги съм имала интерес към музиката и още като съвсем малка пеех песните, които чувам около себе си. Но може да се каже, че започнах по-сериозно, когато бях на 5 и половина и мама ме попита дали искам да свиря на пиано, а аз казах „да“, без да подозирам каква част от живота ми ще бъде това в бъдеще. Идеята за пианото дойде от това, че точно до стаята в детската ми градина имаше пиано, където госпожа Героева преподаваше на децата. Това, че тя ми стана учител, ми даде една много добра музикална основа.

 

Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Със сигурност не мога да кажа само един. Но тези, които най-много са ми повлияли са Аврил Лавин, Деми Ловато, Гавин ДеГроу, Кристина Агилера и разбира се, Бритни Спиърс, която ми е огромно вдъхновение не само за музика, а и за сценично поведение и характер. Любимите ми албуми са Chariot на Гавин, Under My Skin на Аврил, Don’t Forget на Деми, Riot! на Paramore.

 

 

Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Да, определено искам да пиша музика, която да реализирам със съдействието на други музиканти. Дори мога да кажа, че съм срещнала музиканта, с чиято помощ да осъществя бъдещия си музикален проект. Смятам, че се допълваме музикално, понеже аз имам нюх за музикалното изпълнение и вокалната продукция, а той също е инструменталист, но е и задълбочен в самата продукция. Смятам, че като съчетаем тези неща, ще мога да осъществя идеята си.

 

Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Обикновено пиша песните си, когато съм на спокойствие сама в стаята си. Вдъхновението идва под влиянието на някаква емоция, която скоро съм изпитала или изпитвам в момента, и музика, която в последните дни съм слушала и ми е повлияла музикално. Процесът на създаване на нова песен при мен започва като хвана китарата или седна пред пианото и засвиря акорди, които ми звучат добре. Повтарям ги и запявам някаква мелодия, която в последствие съчетавам с текст. От там вече започва и по-задълбоченото развиване на песента, но винаги първо идва мелодията, после текста.

 

Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента, с която участвам в Музикалния Акселератор, се казва Different и е една от първите, които съм писала. Написах я в момент, в който се чувствах разочарована и ми се бяха събрали много емоции. Но се радвам, че благодарение на този момент от живота ми, успях да създам нещо, което да ми остане завинаги като хубав спомен и едно добро начало на създаването на много други песни.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Музикалният Акселератор ме срещна с много артисти, които също като мен търсят своя път. Запознах се с много хора, които имат подобни на моите интереси и това беше много зареждащо за мен. Освен това времето в студиото ми даде още опит и ме приближи на още една крачка до това да знам как точно искам да звучи музиката ми.

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Всички в студиото бяха много отзивчиви и мили. Саунд инженерите бяха много търпеливи и обстановката беше много позитивна.

 

Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важното за един изпълнител според мен е да е готов да работи неуморно върху уменията си и това да става по-добър с всеки изминал ден. Разбира се, изискват се добро сценично поведение, външност и характер, но в основата стои желанието да се усъвършенстваш и да имаш визия за себе си и музиката си.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Винаги ми е трудно да отговоря на въпроса с мечтите, защото те са големи и може да изглеждат нереалистично, но засега искам да имам свой албум, който да бъде точно това, което искам да изразя и покажа на хората. Да намеря още хора, с които да се сработим музикално и като цялостен пърформънс, за да може в последствие да имаме повече изяви, които да бъдат на ниво, и в крайна сметка всички да сме доволни от себе си.

 

Не забравяйте да последвате Деница в Instagram и Youtube, за да разберете първи за нейните нови песни.

Testimonials

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Support us

Help us raise funds for our “Recording Scholarship.” We provide free recording, mixing, mastering, and production of talented Bulgarian artists. We want to provide at least 10 scholarships each year, so every donation is important, regardless of size. Thanks to all who help us.
Or bank transaction

Urban House Studio Newsletter

Be the first to know about all our new initiatives, services, and activities!
We will not spam, we promise :)

Contacts

Address: 89 Hristo Botev Blvd, Sofia

Phone: +359 897 988 633

Mail: [email protected]

Close