"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. Той се занимава с музика от ранна възраст. Започва с китара и после пиано, но след дълго открива писането на песни и рапа. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме." Наскоро Тедката записа своето дебютно EP "Свой" в Urban House Studio и определено поставя летвата високо. Чуйте какво още сподели той за любовта си към музиката. Приятно четене!

 

От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика вече от над 7 години. В началото започнах с китара и изпълнители като Слаш, Били Джо Армстронг и Джими Хендрикс бяха много значими за този мой период. Някак си ме караха да искам да знам още и още. От запомнящите се мелодии, през знаменитите серии от акорди, чак до сола, от чиито ноти до ден днешен настръхвам.

Нямаше да мога да се впусна в цялото това приключение, ако баща ми не ми беше подарил първата ми китара на един мой рожден ден. До днес смятам, че инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого. Реално ти подаряваш една цяла вселена от звуци и оставяш човека да я пречупи през собствената си призма, за да създаде нещо ново, нещо, което е искал да чуе някъде, но така и не е могъл да намери в другите изпълнители. 

 

Какво за теб е музиката? На какво те е научила?  

Музиката ме направи много по-организиран. Гледах да мога да си свърша работата максимално бързо, за да мога да изгледам онзи половинчасов tutorial на Stairway to Heaven на спокойствие. В един момент почнах да получавам това усещане на безтегловност докато свиря. Можех да откарам така с часове, а да го усетя като минути.

 

Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоя процес на създаване на нова песен?

Не се забави и желанието ми да композирам собствени неща. Почнах да пиша текстове над инструменталите, които бях изсвирил. В началото не бяха върха, но аз виждах, че има потенциал, който мога да развия, стига да го поискам. Отдадох се на това и просто животът ме изпрати на правилното място. Текстовете ми почваха да стават все по-добри и по-добри.

Тогава преоткрих рапа. Привлече ме не с многото редове, а по-скоро с целия този смисъл, който трябва да вкараш зад тях. Почнах да слушам български изпълнители и видях, че не е такава боза, каквато всички я изкарваха. Имаше смислени неща. Имаше и даже онези готини, зарибяващи флоуове, за които се сещаш преди лягане. Абе имаше си всичко нужно. И аз имах всичко нужно. Екипът ни вече започваше да се формира и беше въпрос на време FOM Crew да почне да пуска първите си неща. От тогава не сме спирали.

Първоначално слушателите бяха най-близките ни приятели, но с времето се формира едно community, за което аз до ден днешен съм безкрайно благодарен. Тези хора ме мотивират да извличам най-доброто от себе си. Случвало ми се е да ми звънят в 1 през нощта, за да ми кажат, че песента ги е изкефила мега много и няма равна.

 

Над какво работиш в момента? Нов проект, сингъл, албум, друго?

Наскоро с Urban House записахме дебютното ми ЕП - "Свой". Проект, в който излях всичко човешко, което чуствах. Просто имах нужда да го покажа на бял свят и много се радвам, че избрах точно този екип.

 

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Ще го кажа така: Най-лесно и приятно ми е като работя с пичове. Там бяха точно такива. В момента работя по няколко сингъла, за които пак бих потърсил помощта на Urban House Studio. Бих го препоръчал на всеки, който иска да звучи на ниво.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Музикалната ми мечта е всички изпълнители да станат едно голямо общество и да си помагат един на друг. Да се учат, да дават съвети и мнения. Предполагам, че музикалната ми цел е да допринеса към това с каквото мога. Бих бил благодарен на всеки, отделил време на това да чуе какво имам да кажа.

Хората Oбичат Urban House Studio

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Подкрепи ни

Помогнете ни да съберем средства за нашата "Стипендия за звукозапис”. Предоставяме безплатен запис, микс, мастъринг и продуциране на талантливи български изпълнители. Искаме да осигурим поне 10 стипендии всяка година, така че всяка дарена сума е важна, независимо от размера. Благодарим на всички, които ни помагат.
Или по банков път

Urban House Studio Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, услуги и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 897 988 633

Мейл: [email protected]

Затвори