"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Деян имаше възможност да запише своята песен “All you have to know” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за любовта към музиката. Приятно четене!

 

Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика откакто се помня. Всъщност музиката откри мен. Още когато бях 1ви клас, вече си правих ритъмчета с устата, без да осъзнавам, че това което правех тогава е бийтбокс. Музиката ме е научила да изразявам емоциите си много по-добре и на това, че когато искаш нещо да стане хубаво -  трябва да имаш вдъхновение и да вложиш доста усилия.

 

Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Любимият ми актуален световен изпълнител е Ed Sheeran, който с 4 акорда успява да улови перфектно която и да е емоция и с текста създава нещо уникално, което вниква в сърцата на хората. Пример за такава песен е Thinking out loud. Друг невероятен изпълнител (поне преди) е Еминем. Неговите най-емоционални и силни парчета са вдъхновени от дъщеря му Хейли - Mockingbird и When I’m gone.

 

Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

В бъдещи проекти, да. Винаги има какво да се подобри. Хубаво е в един проект да мисли повече от една глава, понеже когато чуеш едно нещо 1000 пъти трудно можеш да прецениш кое не е както трябва. Докато едно ново ухо ще го чуе за първи път и веднага може да усети кое може да се подобри. Особено, когато човек има слух, усет и опит.

 

 

Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

В доста от случаите е любовта към нещо. Дали ще към родината, към жена, към себе си, към каквото и да е. Любовта ме вдъхновява да създам нова мелодия, след което пиша текст. И ако емоцията е достатъчно силна – песента става много бързо.

 

Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента се казва  „All you have to know”. Един ден си седях вкъщи, след като бях записал едно предишно парче на име „Несподелена“, и ми хрумна, че искам да напиша песен за сватбата ми някой ден. Тъкмо се бях срещал с едно момиче и тя малко допринесе за вдъхновението, макар и вече да не сме заедно. Така се зароди песента.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Получих нови знания най-вече за бизнес частта на музиката, както и се научих по-добре да се сработвам с други музиканти, като създадохме страхотни взаимоотношения.

 

Коя е най-запомнящата се случка, която си имал в звукозаписно студио? 

Най-запомнящата се случка е записа на първата ми песен („Несподелена“) - тогава беше първия ми път в студио и ми беше много интересно как точно се случват нещата.

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Екипът е много разбран и иска музикантите, които записват там, да успеят. Стремят се да достигат високо качество на продукцията, която създават. И именно затова бих ги препоръчал. Защото отделят внимание на детайлите и се вслушват в желанията на артистите.

 

Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Разбира се, да е добър музикант на живо. Освен това е нужен характер, много работа. И най важното е звукът, който излиза след продуциране на едно парче - да звучи максимално качествено и професионално.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Да докосвам сърцата на хората чрез моята музика. Да провокирам емоции у слушателите, независмо дали те са тъга, щастие, любов и т.н. И да бъда разпознаваем артист.

 

Не забравяйте да последвате Deviber в Instagram и Youtube, за да разберете първи за неговите нови песни.

Testimonials

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Support us

Help us raise funds for our “Recording Scholarship.” We provide free recording, mixing, mastering, and production of talented Bulgarian artists. We want to provide at least 10 scholarships each year, so every donation is important, regardless of size. Thanks to all who help us.
Or bank transaction

Urban House Studio Newsletter

Be the first to know about all our new initiatives, services, and activities!
We will not spam, we promise :)

Contacts

Address: 89 Hristo Botev Blvd, Sofia

Phone: +359 8820 43522

Mail: [email protected]

Close