"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Деян имаше възможност да запише своята песен “All you have to know” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за любовта към музиката. Приятно четене!

 

Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика откакто се помня. Всъщност музиката откри мен. Още когато бях 1ви клас, вече си правих ритъмчета с устата, без да осъзнавам, че това което правех тогава е бийтбокс. Музиката ме е научила да изразявам емоциите си много по-добре и на това, че когато искаш нещо да стане хубаво -  трябва да имаш вдъхновение и да вложиш доста усилия.

 

Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Любимият ми актуален световен изпълнител е Ed Sheeran, който с 4 акорда успява да улови перфектно която и да е емоция и с текста създава нещо уникално, което вниква в сърцата на хората. Пример за такава песен е Thinking out loud. Друг невероятен изпълнител (поне преди) е Еминем. Неговите най-емоционални и силни парчета са вдъхновени от дъщеря му Хейли - Mockingbird и When I’m gone.

 

Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

В бъдещи проекти, да. Винаги има какво да се подобри. Хубаво е в един проект да мисли повече от една глава, понеже когато чуеш едно нещо 1000 пъти трудно можеш да прецениш кое не е както трябва. Докато едно ново ухо ще го чуе за първи път и веднага може да усети кое може да се подобри. Особено, когато човек има слух, усет и опит.

 

 

Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

В доста от случаите е любовта към нещо. Дали ще към родината, към жена, към себе си, към каквото и да е. Любовта ме вдъхновява да създам нова мелодия, след което пиша текст. И ако емоцията е достатъчно силна – песента става много бързо.

 

Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента се казва  „All you have to know”. Един ден си седях вкъщи, след като бях записал едно предишно парче на име „Несподелена“, и ми хрумна, че искам да напиша песен за сватбата ми някой ден. Тъкмо се бях срещал с едно момиче и тя малко допринесе за вдъхновението, макар и вече да не сме заедно. Така се зароди песента.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Получих нови знания най-вече за бизнес частта на музиката, както и се научих по-добре да се сработвам с други музиканти, като създадохме страхотни взаимоотношения.

 

Коя е най-запомнящата се случка, която си имал в звукозаписно студио? 

Най-запомнящата се случка е записа на първата ми песен („Несподелена“) - тогава беше първия ми път в студио и ми беше много интересно как точно се случват нещата.

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Екипът е много разбран и иска музикантите, които записват там, да успеят. Стремят се да достигат високо качество на продукцията, която създават. И именно затова бих ги препоръчал. Защото отделят внимание на детайлите и се вслушват в желанията на артистите.

 

Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Разбира се, да е добър музикант на живо. Освен това е нужен характер, много работа. И най важното е звукът, който излиза след продуциране на едно парче - да звучи максимално качествено и професионално.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Да докосвам сърцата на хората чрез моята музика. Да провокирам емоции у слушателите, независмо дали те са тъга, щастие, любов и т.н. И да бъда разпознаваем артист :)

 

Не забравяйте да последвате Deviber в Instagram и Youtube, за да разберете първи за неговите нови песни.

Хората Oбичат Urban House Studio

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Подкрепи ни

Помогнете ни да съберем средства за нашата "Стипендия за звукозапис”. Предоставяме безплатен запис, микс, мастъринг и продуциране на талантливи български изпълнители. Искаме да осигурим поне 10 стипендии всяка година, така че всяка дарена сума е важна, независимо от размера. Благодарим на всички, които ни помагат.
Или по банков път

Urban House Studio Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, услуги и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 8820 43522

Мейл: [email protected]

Затвори