"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие за млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората. Приятно четене!

 

Как започнахте да се занимавате с музика и на какво ви е научила тя?

Всеки от групата има различен старт в този аспект – част от нас свирят/пеят любителски от деца, други са се захванали в юношеството си, а някои и от по-скоро. Това, което ни обединява е любовта ни към музиката и желанието да се развиваме. Започнахме преди 5 години в малък състав, на шега с домашни записи. И макар да не се занимаваме професионално, винаги когато имаме възможност се събираме, за да творим и да изразяваме себе си. Успяхме да се разраснем не само числено, но и идеологически в последните години. Това ни позволи да достигнем по-високо ниво на музициране като тандем. Научихме се да канализираме в тонове чувствата си, на креативност, търпение, дисциплина и труд.

 

Кой е любимият ви изпълнител или този, който ви е докоснал най-много? Албум? Песен?

Трудно е обективно да се спрем на конкретен изпълнител, албум и песен, тъй като през годините много от тях са ни докосвали по различен начин.

Ивайло: Лично за мен последните няколко години водещ е албума на John Mayer - Continuum от 2006 година. “Stop This Train” мисля е песен, в която всеки от нас може да види отражение на собствените си мисли и чувства в определен етап от живота си.

 

 

Как се намерихте с останалите членове на групата и как се допълвате?

Ивайло: Първоначално започнахме като трио. С Искрен сме съученици от гимназията. Бях запознат с неговия талант след домашни събирания и пеене по караоке барове. Правили сме заедно изпълнения преди създаването на бандата. А това се случи с появата на Елиан през 2016, с който също се познаваме отпреди и сме градски. Беше започнал да свири отскоро на китара и решихме да експериментираме тримата.

Кръстихме се Covers on Slippers, тъй като първоначално пускахме кавър видеа снимани вкъщи по чехли. Впоследствие се присъедини Бети, която също като нас е от градът на поетите, липите и правите улици (б.а. не сме мафия). Освен красив и нежен глас, тя притежава безценен опит от пеенето си в хор и владеенето на многоглас.

След няколко по-скоро акустични участия и записи, у нас се породи копнежа към това да разчупим амплоато си и да разширим състава. По спомен, пуснахме обява на няколко места, че търсим хора за бас и барабани. Георги се свърза с нас и свирехме известно време само китари и бас, успяхме дори две участия да направим в този формат. На по-късен етап Жоро доведе Ники, който седна на барабаните и завърши с гръм и трясък ритъм секцията ни, подписвайки указа за учредяване на групата като full band. Сравнително отскоро работим и с Виктор, който обогати звученето ни и с клавишни инструменти.

Всеки от нас има различен опит и умения, които в симбиоза ни дават възможността да пресъздаваме музика по красив, различен начин, както и да творим нови идеи.

 

Какво вдъхновява вашето творчество? Как протича вашият процес на създаване на нова песен?

На мнение сме, че до голяма степен творчеството е проекция на емоционалния свят на хората и на това да намерят начин да изразяват себе си и чувствата си под формата на музика и стихове. При нас не е по-различно. Ние имаме малък опит в създаването на авторска музика, сега ще излезе официално едва втората ни песен, макар и да имаме доста нереализирани идеи нахвърляни на хартия и събиращи прах някъде по шкафовете.

До момента главната тема в парчетата е била любовта - с нейния ту горчив, ту сладък привкус и всичко, което носи в интимния ни свят. Надяваме се занапред да имаме вдъхновението да създаваме песни в най-различни тематики и стилистика.

Ивайло: Аз не съм композитор, нито професионален музикант. Понякога има неща, които не можеш или ти е трудно да кажеш на глас. Но намират място върху белия лист хартия, а в главата ти зазвучават мелодично. Това е момента, в който се хваща китарата и се развива идеята, драскайки по листа до ранни зори. На по-късен етап, всеки от бандата предлага корекции, дава идеи за това как да се промени аранжимента и цялото звучене, за да се получи нещо красиво и завършено.

 

Коя е песента, с която участвате в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Ивайло: Песента, с която участваме в проекта се казва “Недонаписан стих”. Създадена е още през 2018 година и е лично откровение към една специална жена, която се радвам и съм признателен, че и до днес е огромно вдъхновение за всичко, с което се занимавам. Щастлив съм и благодаря на всички за възможността да развием това парче музикално заедно с останалите от групата и да го запишем професионално в студио.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземете от участието ви в Музикалния Акселератор?

Да участваме в Музикалния Акселератор беше изключително преживяване за нас. Натрупахме допълнителен опит и знание за професионалната работа в студио, прецизност в изпълненията и внимание към детайла.

 

Коя е най-запомнящата се случка, която сте имали в звукозаписно студио? 

След часове наред записи е трудно да забравиш звука на клик трака, който просто звънти за известно време в главата ти след това. Но пък развива доста добре вътрешния метроном, timing ориентацията и способностите.

 

Какво най-много ви харесва в Urban House Studio и защо бихте го препоръчали?

Екипът е страхотен - отлична работа и чудесна комуникация. Удоволствие е човек да работи и твори в такава предразполагаща среда.

 

Kои според вас са най-важните фактори за успеха на една група?

Това да няма вътрешни конфликти и размирици, борба на егота и битка за надмощие и налагане на мнение. За да върви процесът гладко е нужно мнозинството да обсъди и да се съгласи с идеите, които ще се реализират. Да работят заедно, в хармония, с желание, дисциплина и вдъхновение.

 

Какви са музикалните ви цели и мечти?

В краткосрочен план целим да пуснем и популяризираме новото си парче. Искрено се надяваме в близко бъдеще да имаме възможността отново да се изявим на живо в пълен състав пред публика, защото това преживяване е несравнимо. За какво мечтаем? Да създаваме нови авторски неща, да успеем да достигнем и да се свържем с повече хора, които да открият част от себе си в това, което правим.

 

Не забравяйте да последвате Covers on Slippers в Facebook и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни.

Testimonials

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Support us

Help us raise funds for our “Recording Scholarship.” We provide free recording, mixing, mastering, and production of talented Bulgarian artists. We want to provide at least 10 scholarships each year, so every donation is important, regardless of size. Thanks to all who help us.
Or bank transaction

Urban House Studio Newsletter

Be the first to know about all our new initiatives, services, and activities!
We will not spam, we promise :)

Contacts

Address: 89 Hristo Botev Blvd, Sofia

Phone: +359 897 988 633

Mail: [email protected]

Close