"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората. Приятно четене!

 

Как започнахте да се занимавате с музика и на какво ви е научила тя?

Всеки от групата има различен старт в този аспект – част от нас свирят/пеят любителски от деца, други са се захванали в юношеството си, а някои и от по-скоро. Това, което ни обединява е любовта ни към музиката и желанието да се развиваме. Започнахме преди 5 години в малък състав, на шега с домашни записи. И макар да не се занимаваме професионално, винаги когато имаме възможност се събираме, за да творим и да изразяваме себе си. Успяхме да се разраснем не само числено, но и идеологически в последните години. Това ни позволи да достигнем по-високо ниво на музициране като тандем. Научихме се да канализираме в тонове чувствата си, на креативност, търпение, дисциплина и труд.

 

Кой е любимият ви изпълнител или този, който ви е докоснал най-много? Албум? Песен?

Трудно е обективно да се спрем на конкретен изпълнител, албум и песен, тъй като през годините много от тях са ни докосвали по различен начин. 

Ивайло: Лично за мен последните няколко години водещ е албума на John Mayer - Continuum от 2006 година. “Stop This Train” мисля е песен, в която всеки от нас може да види отражение на собствените си мисли и чувства в определен етап от живота си.

 

 

Как се намерихте с останалите членове на групата и как се допълвате?

Ивайло: Първоначално започнахме като трио. С Искрен сме съученици от гимназията. Бях запознат с неговия талант след домашни събирания и пеене по караоке барове. Правили сме заедно изпълнения преди създаването на бандата. А това се случи с появата на Елиан през 2016, с който също се познаваме отпреди и сме градски. Беше започнал да свири отскоро на китара и решихме да експериментираме тримата.

Кръстихме се Covers on Slippers, тъй като първоначално пускахме кавър видеа снимани вкъщи по чехли. Впоследствие се присъедини Бети, която също като нас е от градът на поетите, липите и правите улици (б.а. не сме мафия). Освен красив и нежен глас, тя притежава безценен опит от пеенето си в хор и владеенето на многоглас.

След няколко по-скоро акустични участия и записи, у нас се породи копнежа към това да разчупим амплоато си и да разширим състава. По спомен, пуснахме обява на няколко места, че търсим хора за бас и барабани. Георги се свърза с нас и свирехме известно време само китари и бас, успяхме дори две участия да направим в този формат. На по-късен етап Жоро доведе Ники, който седна на барабаните и завърши с гръм и трясък ритъм секцията ни, подписвайки указа за учредяване на групата като full band. Сравнително отскоро работим и с Виктор, който обогати звученето ни и с клавишни инструменти.

Всеки от нас има различен опит и умения, които в симбиоза ни дават възможността да пресъздаваме музика по красив, различен начин, както и да творим нови идеи.

 

Какво вдъхновява вашето творчество? Как протича вашият процес на създаване на нова песен?

На мнение сме, че до голяма степен творчеството е проекция на емоционалния свят на хората и на това да намерят начин да изразяват себе си и чувствата си под формата на музика и стихове. При нас не е по-различно. Ние имаме малък опит в създаването на авторска музика, сега ще излезе официално едва втората ни песен, макар и да имаме доста нереализирани идеи нахвърляни на хартия и събиращи прах някъде по шкафовете.

До момента главната тема в парчетата е била любовта - с нейния ту горчив, ту сладък привкус и всичко, което носи в интимния ни свят. Надяваме се занапред да имаме вдъхновението да създаваме песни в най-различни тематики и стилистика.

Ивайло: Аз не съм композитор, нито професионален музикант. Понякога има неща, които не можеш или ти е трудно да кажеш на глас. Но намират място върху белия лист хартия, а в главата ти зазвучават мелодично. Това е момента, в който се хваща китарата и се развива идеята, драскайки по листа до ранни зори. На по-късен етап, всеки от бандата предлага корекции, дава идеи за това как да се промени аранжимента и цялото звучене, за да се получи нещо красиво и завършено.

 

Коя е песента, с която участвате в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Ивайло: Песента, с която участваме в проекта се казва “Недонаписан стих”. Създадена е още през 2018 година и е лично откровение към една специална жена, която се радвам и съм признателен, че и до днес е огромно вдъхновение за всичко, с което се занимавам. Щастлив съм и благодаря на всички за възможността да развием това парче музикално заедно с останалите от групата и да го запишем професионално в студио.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземете от участието ви в Музикалния Акселератор?

Да участваме в Музикалния Акселератор беше изключително преживяване за нас. Натрупахме допълнителен опит и знание за професионалната работа в студио, прецизност в изпълненията и внимание към детайла.

 

Коя е най-запомнящата се случка, която сте имали в звукозаписно студио? 

След часове наред записи е трудно да забравиш звука на клик трака, който просто звънти за известно време в главата ти след това. Но пък развива доста добре вътрешния метроном, timing ориентацията и способностите.

 

Какво най-много ви харесва в Urban House Studio и защо бихте го препоръчали?

Екипът е страхотен - отлична работа и чудесна комуникация. Удоволствие е човек да работи и твори в такава предразполагаща среда.

 

Kои според вас са най-важните фактори за успеха на една група?

Това да няма вътрешни конфликти и размирици, борба на егота и битка за надмощие и налагане на мнение. За да върви процесът гладко е нужно мнозинството да обсъди и да се съгласи с идеите, които ще се реализират. Да работят заедно, в хармония, с желание, дисциплина и вдъхновение.

 

Какви са музикалните ви цели и мечти?

В краткосрочен план целим да пуснем и популяризираме новото си парче. Искрено се надяваме в близко бъдеще да имаме възможността отново да се изявим на живо в пълен състав пред публика, защото това преживяване е несравнимо. За какво мечтаем? Да създаваме нови авторски неща, да успеем да достигнем и да се свържем с повече хора, които да открият част от себе си в това, което правим.

 

Не забравяйте да последвате Covers on Slippers в Facebook и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни.

Хората Oбичат Urban House Studio

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Подкрепи ни

Помогнете ни да съберем средства за нашата "Стипендия за звукозапис”. Предоставяме безплатен запис, микс, мастъринг и продуциране на талантливи български изпълнители. Искаме да осигурим поне 10 стипендии всяка година, така че всяка дарена сума е важна, независимо от размера. Благодарим на всички, които ни помагат.
Или по банков път

Urban House Studio Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, услуги и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 8820 43522

Мейл: [email protected]

Затвори