"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Димана имаше възможност да запише своята дебютна песен “Ти Гониш” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за любовта към музиката и нейния творчески път. Приятно четене!

 

Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика от четиригодишна, като пеех в детски хор в продължение на 7 години. Още преди началото на гимназиалните ми години напуснах хора и започнах да изграждам стила си на пеене изцяло самостоятелно.

Музиката ме е научила на себеизразяване. Нещото, за което съм й най-благодарна, е че постоянно ме предизвиква да достигна до себе си и бавно, бавно да се самоопознавам - дори това да е практически невъзможно. Тя успява да ме изненада с всяка една написана песен и да е като мой ,,колекционер" на спомени.

 

Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Определено изпълнителите, които са ме накарали да се задълбоча в музиката са Queen, Майкъл Джексън и Уитни Хюстън. В момента съм обсебена от музиката на Charlotte Cardin (албумът й ,,Phoenix") и Jorja Smith, както и няколко български изпълнители като ,,Керана и космонавтите".

 

Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Тъй като това е моята първа песен реших да не включвам други музиканти и да заложа изцяло на себе си - и за текст, и за аранжимент, и за вокали. Но определено в бъдеще бих колабирала с други изпълнители.

 

 

Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Моето творчество е вдъхновено както от мои спомени, така и от хора, които са били или са част от живота ми. Няма определен начин, по който протича създаването на моя песен. Единственото, което мога да кажа е, че се случва най-често след запомнящо се пътуване. То ми помага да прочистя съзнанието си и чрез новите запознанства и места да ми донесе съответно и нови идеи.

 

Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента, с която участвам - ,,Ти гониш", е моята първа авторска песен, която всъщност беше създадена доста неочаквано. Историята на песента се дължи на страстта ми както към музиката, така й към литературата. Занимавам се с авторско писане от 5 години и беше въпрос на време тези две мои страсти да се преплетат. Накратко, в ума ми се зароди идеята за стихотворение, но заедно с него и лека мелодия. Реших да сменя двете и да видя дали тананикането ми е било неволно, но се оказа, че далеч не е било. Останалото е история, както се казва.

 

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Бих определила участието си в Музикалния Акселератор като едно ново въведение в музиката и началото на нещо доста интересно. Накратко трите неща, които ще си взема от това преживяване са опит, желание за надграждане като изпълнител и определено много идеи и желание за все повече и повече подобни преживявания.

 

Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчала?

Хората. Отидох в Urban House супер притеснена и нямах представа какво ще се случва, но хората бяха супер съобразителни, мили и наистина такива, които те предразполагат и те карат да се чувстваш уютно. Благодаря на хората, които работиха с мен и ми помогнаха да превърна песента ми в реалност.

 

Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител определено са постоянство, амбиция, постоянни опити за достигане на желания перфекционизъм и най-важното, според мен - способността за приемане на критика и осъзнаване на собствените възможности и граници.

 

Какви са музикалните ти цели и мечти?

Не бих казала, че съм мислила за музикалните си цели и мечти в много далечен план. Разбира се мечтая си за участие, записване на албум и т.н, но мисля, че има време за всичко - особено и за това. Гледам да се концентрираме изцяло върху настоящето и главната ми цел в момента е максималното разпространяване на песента ми, което да доведе до създаването на нови и нови цели.

 

Не забравяйте да последвате Димана в Instagram и Youtube, за да разберете първи за предстоящите й песни!

Хората Oбичат Urban House Studio

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Подкрепи ни

Помогнете ни да съберем средства за нашата "Стипендия за звукозапис”. Предоставяме безплатен запис, микс, мастъринг и продуциране на талантливи български изпълнители. Искаме да осигурим поне 10 стипендии всяка година, така че всяка дарена сума е важна, независимо от размера. Благодарим на всички, които ни помагат.
Или по банков път

Urban House Studio Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, услуги и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 8820 43522

Мейл: [email protected]

Затвори