"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. GpoinT имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката. Приятно четене!

 

Как започнахте да се занимавате с музика и на какво ви е научила тя?

Явор: Преди много години, след едно зелено училище, на което всеки можеше да изсвири нещо, а само аз не знаех нищо. Това ме мотивира да започна уроци веднага, щом се върнах вкъщи.

Виктор: Започнах през 2005г година във вокален хор. След 6 години прекарани там естествено реших да се преориентирам към инструмент и избрах баса. А може би той ме избра, хах ;)

Борислав: Още през далечната 96г. си купих първите барабани, създадохме банда, но изявите ни бяха главно в репетиционната :) Имахме две-три участия и после всеки пое пътя към студентството. Около 2011г започнах отново да се занимавам с музика и вече доста по-сериозно.

 

Кой е любимият ви изпълнител или този, който ви е докоснал най-много? Албум? Песен?

Явор: Images and Words (Dream Theater) беше като врата към друго измерение за мен.

Виктор: Има 2 албума, които за мен винаги са били кота 0 – основата, към която винаги се връщам. Това са The Black Album на Metallica и както при Явор - Images and Words на Dream Theater.

Борислав: Metallica (The Black Album), Sepultura (със Макс и Игор), Pantera.

 

 

Какво вдъхновява вашето творчество (теми, случки, хора)? Как протича вашият процес на създаване на нова песен?

Явор: Вдъхновявам се от слушането на различни стилове, особено от техно и chill-out музика, в които има безкрайно пространство.

Виктор: Вдъхновяват ме житейските борби, които ме карат да еволюирам. Минало, настояще и бъдеще. Вдъхновяват ме природата, нейните дарове, пейзажи, аромат и тайнственост.

Борислав: Най-вече ме вдъхновява слушането на концертна музика в различни стилове. Специално внимание обръщам на групите, които събират няколко стила в творчеството си.

 

Коя е песента, с която участвате в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Явор: Песента се казва “Old Times” и се роди по време на участието ни в конкурса Next rock star, оранизиран от бар Rock´N´Rolla, София. Успяхме бързо да сглобим основата, но все нещо ни липсваше в тази песен и дълго време стоя на заден план, докато на една репетиция не ми прозвуча началният риф и тогава мигом целият пъзел се нареди.

 

 

Кои са трите неща, които ще си вземете от участието ви в Музикалния Акселератор?

Явор: Изключително леката и приятна работа с екипа от Urban House Studio. Записите на всеки инструмент станаха бързо и гладко. Никога не бях свирил на Kemper Profile amp и ми беше интересно. Не бих го заменил за любимия си Marshall JMP 2204, но върши добра работа за студио.

Виктор: На първо място работата и контактът с готини и свежи млади хора, които разчупват модела. На второ място бих сложил усещането за бързото сработване и организация около самия процес. На трето - снимките на самия клип. Никога досега не бях участвал в клип на парче, което да е с кадри от студиото.

Борислав: Определено Явката и Вики бяха изчерпателни :) Изключителна професионална работа на Urban House Studio и много малко ти трябва да станеш приятел с тях. Както се казва - с удоволствие бих се метнал пак при тях за запис :)

 

Коя е най-запомнящата се случка, която сте имали в звукозаписно студио? 

Виктор: Преди време се случи да присъствам на записи на Венко от Ку - Ку Бенд и бях изумен как за по-малко от час тракна барабаните на 5 парчета, стана и си замина :)

Борислав: Ами счупих палка по средата на песента и трябваше да завърша парчето по този начин :)

 

Какво най-много ви харесва в Urban House Studio и защо бихте го препоръчали?

Виктор: Младите хора, свежото настроение, леката и приятна работа, и не на последно място - условията. Всичко бе наистина на много високо ниво!

Борислав: Защото се работи лесно и професионално с момчетата.

 

 

Kои според вас са най-важните фактори за успеха на една група?

Явор: Търпението и способността да чуваш какво ти казват другите в бандата

Виктор: Концепция за продукт и визия за представянето му.

Борислав: Винаги да гледаме в една посока.

 

Какви са музикалните ви цели и мечти?

Явор: Да реализираме докрай песните, над които работим в момента. Имаме още две парчета - едната вече записана, а другата - пред запис. Така че нека силите не ни напускат! Трябва да са готови до пролетта и гледаме в перспектива за промотиране през следващата година. На една група й трябва облик и контакти с публиката. Затова наблягаме на авторската музика и сме благодарни и щастливи от това, че успяхме да сме част от кампанията на Музикалния Акселератор.

 

Не забравяйте да последвате GpoinT в Facebook и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни.

Хората Oбичат Urban House Studio

Най-доброто студио в София! Винаги е удоволствие да записваш там. Страхотна атмосфера, невероятни хора и оборудване.

Георги Иванов клиент

Страхотна комуникация с хората от екипа в студиото. Чист професионализъм. Благодарим на Мелина и Неди, и на всеки, който е замесен.

Аделина Рудова артист/музикант

Беше наистина удоволствие да записваме в Urban House Studio. Екипът от усмихнати професионалисти направи преживяването още по-незабравимо и резултатите бяха невероятни. Благодаря ви, ще се върна отново! :)

Ели Александрова артист/музикант

Най-доброто студио!!! Определено препоръчвам! Песента стана за по-малко от седмица и е перфектна! ☺️☺️

Роби Азалиа артист/музикант

Прекрасно студио. Неди е великолепен, работата е прекрасна и магията на чистата любов, която се случва в Urban House е невероятна. Опитайте, дори да нямате нужната смелост, и ще научите много за музиката и за себе си.

Добрин Юнгарев артист/музикант

Имах невероятно преживяване! Студиото е наистина невероятно и професионално. Хората от екипа - усмихнати и мили и знаят какво правят. Наистина много го харесах.

Ива Тодорова артист/музикант

Горещо препоръчвам звукозаписното студио. Момчетата и момичетата, техниката, качеството и отношението са на най-високо ниво и е удоволствие да се работи с тях!!!

Петък Бултрас

Приятно студио с усмихнати лица, които определено влагат старание в работата си. :) Харесва ми!

Силвия Ангелова

Много добри професионалисти! Работят бързо и качествено. Силно препоръчвам! :)

Венцислав Дуков

Прекрасни, такантливи млади хора! Очарование и удивително време пекарано с тях в звукозаписното студио! Ще се възползвам пак! Удивете се и вие!

Възраждане - Касис ООД

Мотивирани и вдъхновяващи хора. Безспорни професионалисти. Благодаря им сърдечно!

Илиана Христова

Това е едно от най-добрите звукозаписни студия в София.Супер модерна техника в съчетание с абсолютно професионален екип и атмосфера винаги води до отлични резултати.

Гергана Рускова

Добро местоположение, много приятен екип, висококачествено студийно оборудване и чудесно място за записване на музиката! Силно препоръчвам!

Иван Иванов

Чудесно звукозаписно студио с приятелски настроен персонал. Лесно е да се намери, добро оборудване, определено бих го препоръчал!

Joanna J.

Ако все още обсъждате, кое е най-доброто звукозаписно студио за вас - Urban House е точното място! Наистина приятна атмосфера!

Михаела Стефанова

Най-доброто звукозаписно студио с модерно оборудване и професионален персонал.

Мария Севова

Подкрепи ни

Помогнете ни да съберем средства за нашата "Стипендия за звукозапис”. Предоставяме безплатен запис, микс, мастъринг и продуциране на талантливи български изпълнители. Искаме да осигурим поне 10 стипендии всяка година, така че всяка дарена сума е важна, независимо от размера. Благодарим на всички, които ни помагат.
Или по банков път

Urban House Studio Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, услуги и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 897 988 633

Мейл: [email protected]

Затвори